Kursused ja pidusöök

Viimast korda siis asutasime ennast minema kooli poole, et kohtuda tänahommikuks kokkulepitud õppetöö planeerijatega. Läbides oma tuttavat marsruuti Paceville baaride ja klubide tänavat mööda, tõdesime, et polegi Malta ööeluga veel tutvust teha jõudnud ning merepeatust pidades pidime sama tõdemuse tõdema ka ujumise kohta. Uskumatu, siinsamas ta ju on, kutsuv soe ja juba kella üheksa ajal ka mõnede ujujatega. Paraku ei olnud selleks tegevuseks aega, sest koolikantseleis ootas meid Alan Micallef, et meile põhjalik tutvustus teha kõigist kursustest, mida ITS lisaks igapäevasele õppetööle veel pakub.

Kursuste nimekiri ja kausta paksus oli aukartustäratav, kõiki neid erinevaid võimalusi ITS muidugi üheaegselt ei paku, kuid siiski on võimalik oma raha eest leida igasuguseid erinevaid võimalusi, et oma haridusteed täiendada. Kursusi pakutakse päris erialase ettevalmistuseta isikutele kui ka päris kõrgele tasemele, mis eeldab juba eelnevat eriala põhjalikku tundmist. Samuti on võimalik kõigil, kelle igapäevatöö on hoopis erinev näiteks Belgia šokolaadimeistri kurusele tulla šokolaaditegemise kunsti õppima või lihtsalt oma kokkamisoskusi täiendada.

Lisakursuste diplomid pidid tööandjate seas ka hinnas olema, ehkki oma lisahariduse maksab kinni siiski kursuse võtja, ehk õpilane. Kursused toimuvad väga erinevatel aegadel, enamasti siiski tööpäevade lõpus, õhtupoolikutel, paljud ka nädalavahetustel.

Kursuste kohta on koostatud töökavad, kus on kirjas mida sellel kursusel õpitakse, kui pikalt see kestab ning samuti ka kursuse hind õpilasele. hinnatase on üsna erinev, sõltub sellest, kas lektorid on oma koolist või tulevad külalisesinejad hoopis teistest riikidest.

Pärast põhjalikku tutvumist kursustega, rääkisime ka teise kantselei töötajaga. Catherine Sciberras rääkis meile koolitöö üldisest korraldusest, tunniplaanide tegemisest ning erinevatest õppehoonetest. Vestlesime ka erinevustest meie ja nende koolikorralduse vahel ning keeleõppe tähtsusest ning malta haridussüsteemist.

Seejärel kohtusime Elainega, kellega siis pikalt maha istusime ja sealveedetud päevadest kokkuvõtte tegime, paberimajanduse korda ajasime ning arutasime ka võimalust malta õpetajate vastuvisiidist  ning ühistest projektidest. Tänasime Elaine’ kõige selle suure korraldamise eest ning imetlesime tema särtsakust ja hoogsat ja professionaalset asjaajamist.

Pärastlõunaks oli meid kutsutud ITS oma restorani klientideks, kus üheaegselt töötasid siis ettekandajad, kelnerid, baarmanid ja nende õpetajad, kes õpilastega kõik kaasa tegid ja neid otse klientide laudade ees juhendasid. Õhkkond oli väga sõbralik ja meeldiv ning õpilased tundusid olevat lausa professionaalid. Sageli ei leia üldse nii head teenindust päris restoranist, seda siis nii söökide kui ettekandmise koha pealt.

Esmalt restorani sisse astudes paluti meil oodata baaris, kus valida sai siis päeva kahe kokteili vahel. Kokteilid olid kenasti vaatamiseks välja pandud ning proovisime siis kumbki erinevat varianti. Baari tööd tegi noormees Venemaalt, kellele olid samal päeval külla tulnud ka ema ja vanaema ning kes samuti “Pembroke” kliendid olid. Nende uhkus oma lapse üle ei saanud mitte märkamata jääda ning ka noormees näitas oma oskusi ning tundus, et õpetajadki kiitsid teda.

Varsti juhatati meid lauda, kus menüüst sai siis valida kolme erineva eelroa ja prae vahel ning algatuseks toodi lauda väike terviseamps. valisime erinevad toidud, et oleks huvitavam. Meie kelneril oli väga hea inglise keele oskus ning ta tutvustas meile kõiki roogi ning kirjeldas täpselt, millest need koosnesid.

Pärast soolaseid käike veeretati laua ette klaaskupliga tordikäru, kust siis tuli valida endale sobiv tordilõik. Ükski tort polnud eile tehtud tortide hulgast, seega võib arvata, et iga päev küpsetatakse kondiitri- ja pagaritundides uued hõrgutised. Erinevad saiad-.leivad, mida toidu juurde pakuti, olid küll tuttava näoga, eile olime sarnaste küpsetiste tegemist näinud küll. Valisime ka erinevad tordid ja jäime väga rahule.

Päeva lõpetas siis innovatisooni ja arenduse tund ja Dr.Alfred Mifsud. Tegemist oli edasijõudnute klassiga, ehk siis grupiga, kuhu tullakse pärast keskkooli. Õpilasi oli väga erinevatest riikidest ning õpetus toimus loomulikult inglise keeles nagu kõik ITS tunnid. Koolitund väga meie omast ei erinenudki, õpetaja rääkis ja küsis küsimusi, palus õpilastel näiteid tuua ning andis neile päris palju sõna. Taustaks olid tahvlil ka slaidid, selle kohta, millest jutt käis ning lõpetuseks näidati videot ning arutleti erinevate võimaluste üle situatsioone lahendada.

Sellega siis meie ITS koolipäevad otsa saidki ning viis päeva olid märkamatult mööda saanud. Õhtuks olime planeerinud kindlasti ühe maltapärase õhtusöögi meie hotelli lähistel asuvas laheäärses restoranide paigas, kus tõepoolest restoran asus restorani kõrval,  terrassid olid kõik vaatega lahele ning ühe restorani nimi “La DolceVita” iseloomustas üldist meeleolu, mis seal6 möödakõndides alati tekkis. Sinna olime planeerinud minna juba esimesest jalutuskäigust alates, kuid nüüd, kui suur töö jäi seljataha, oli meil täielik õigus nautida magusat elu hämarduva sooja lahe kohal ning imetleda, kuidas valgus taskesi pimeduseks muutub ja Malta tuledesärasse puhkeb.  Õnneks läks ka kõht õhtuks tühjaks, ehkki pärast rikkalikku lõunasööki Pembroke restoranis ei oleks seda uskunudki. Veel üks päev ja oleme jälle tagasi oma igapäevaelus, ilmselt ööklubitamine jääb meist tegemata, kuid ujumise lootsime veel allesjäänud laupäeva sisse mahutada.

This entry was posted in Malta by Heli. Bookmark the permalink.

About Heli

I work at Haapsalu Vocational Education and Training Centre as a Coordinator of External Relations. I am managing international projects and writing blogs about them. I like my work with young people because they make me learn new things all the time. Meanwhile, I like travelling and spend a lot of time in Ireland because of my personal life :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s