Neljapäev, 9.oktoober 2014

2014-10-09 10.09.56Ennelõunal külastasime Plymouth´i vanalinnas olevat Tudori teetuba. Väga vanas 17. saj-l ehitatud majas asuv väike, hubane kohvik pakub nii kergeid eineid, klassikalist piimaga musta teed ja erinevaid kohalikke küpsetisi. Must tee on selles mõttes kohalik, et see on pakitud Plymouth´is. Plymouth´i teed on kolme erineva kangusega. Piimaga tee kõrvale saime proovida kohalikku küpsetist – skone. Küpsetis serveeritakse vahukoore ja või vahepealse kreemiga – clothing creme ning moosiga. 2014-10-09 10.14.16Clothing creme saadakse vahukoore +140 C juures kuumutamisel. Tulemuseks on pealt rasvakristallidega väga kreemjas ja rammus naturaalse maitsega kreem. Tudori teetuba on tõeline koht, kus turist saab proovida inglise ehedaid maitseid ja sooja külalislahkust.

Seejärel külastasime Plymouth´i vanalinnas mere ääres oleva I-punkti ehk siis turismiinfo keskust. Keskus pakub erinevaid trükiseid, meeneid ja kohalikku toidutoodangut ( teesid, maiustusi), käsitööd (seebid). Väga tüüpiline Plymouth´i maiustus on clothing creme ´st valmistatud kompvek, meie mõistes koorekomm.

Turismiinfo keskusega samas majas on väike muuseum, mis annab turistile hea ülevaate Plymouth´i ajaloost – selle rannikulinna elanike panusest Uue Maailma asustamisel.

2014-10-09 16.14.07Pealelõunal külastasime Plymouth´i džinni vabrikut. Plymouth GIN oli maailmas väga tuntud 19.saj, millal seda inglise mereväele müüma hakati. Džinn vahetas välja tuntud meremeeste joogi – rummi. 20 saj algul vahetas vabrik omanikku ja mitmete valede otsuste tagajärjel läks vabrik pankrotti. Selle tulemusena kadus Plymouth´i džinni tuntus maailmakaardilt. Nüüdsel ajal on džinni tuntus tõusuteel ja selle edendamiseks on käidud erinevatel võistlustel.

Saime teada ja nuusutada erinevaid vürtse, mis on džinni sees. Arvasime, et džinni maitset annab ainukesena kadakamari. See on küll kõige domineerivam maitse andja. Kuid lisanüansse saadakse sidruni- ja apelsinikoorega, Cassia kaneeli, koriandriseemnete ja lagritsajuurega. Saime ka erinevaid džinne proovida. Üllatuseks oli, et erinevate tehaste toodangud ongi erineva maitsega. Plymouth´i džinn oli pakututest kõige tugevama kadakamarja ja üldse kõige tugevama maitsega. Koolitus pakkus seega huvitavaid üllatusi.

Õhtul üllatas pererahvas meid klassikalise inglise talupoja toiduga – fish and chips.

This entry was posted in Inglismaa by Heli. Bookmark the permalink.

About Heli

I work at Haapsalu Vocational Education and Training Centre as a Coordinator of External Relations. I am managing international projects and writing blogs about them. I like my work with young people because they make me learn new things all the time. Meanwhile, I like travelling and spend a lot of time in Ireland because of my personal life :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s